«Карпаты» — «Заря» 2:0. Отчет о матче

28.04.2013 Спорт

Львівська команда вийшла на поле знаючи про втрати очок своїх сусідів по нижній частині турнірної таблиці. Після минулого туру, у якому обидві команди зазнали великих поразок, тренери «Карпат» і «Зорі» внесли корективи у стартові склади. У господарів на місце правого захисника змістився Ксьонз, повернулися в основу Богатінов, Кополовець, Даушвілі і Марселіньо. У гостей повернувся у ворота вихованець львівського футболу Постранський, а також Ідахор і Чайковський.

«Зелено-білі» могли відзначитись вже на першій хвилині гри, коли Ксьонз опинився один у штрафному «Зорі», але замешкався з передачею і момент було втрачено. Підопічні Костова продовжували більше часу контролювати м’яч і гра проходила в основному на половині поля луганчан. Пожвавлення на трибунах викликав і удар головою Гладкого, якому асистував Ксьонз, але м’яч прошмигнув поруч зі стійкою. Наступна атаку теж завершував Гладкий, але цього разу ногою пробив мимо цілі. Підключався до розіграшів стандартів і Пластун, удар якого дивом встиг парирувати Постранський, перевівши м’яч на кутовий. Вдруге воротар «Зорі» по-справжньому вступив у гру, кулаками відбивши потужній дальній удар Даушвілі.

«Карпати» продовжували шукати шляхи взяття воріт «Зорі» і таки матеріалізували свою перевагу у довгоочікуваний гол. Ксьонз подав кутовий з правого флангу на дальню штангу, і Пластун головою, випередивши суперників, пробив у ближній кут воріт. Для Пластуна це був перший гол у складі «зелено-білих», який Ігор провів у 21-й грі чемпіонату. Львів’яни могли забити і другий гол, коли Постранський, діючи на перехваті, збив свого захисника і м’яч ледь не вкотився у ворота. Наступний же дальній удар низом Худоб’яка в рамку воріт знову встиг ліквідувати воротар «Зорі».

Під час перерви Юрій Вернидуб вирішив зробити одну заміну, випустивши на поле швидкісного Хомченовського. І перший небезпечний момент другого тайму виник біля воріт «Карпат», коли Богатінов вчасно встиг випередити Любеновіча, який виходив на удару позицію. Костов також провів першу заміну, випустивши на поле Зеньова. І естонський нападник «Карпат» міг швидко засвітити своє прізвище на табло, але не зумів реалізувати свою вилазку до воріт Постранського.
Натомість прийшла черга першого у поточному чемпіонаті голу Голодюку. Олег майстерним ударом виконав штрафний удар, пробивши під поперечину, і самовідданий кидок Постранського не допоміг. Гості могли провести гол престижу, коли капітан «Зорі» Каменюка пробив впритул з хрестовиною воріт «Карпат». Пощастило і гостям, коли м’яч після удару Зеньова влучив у поперечину воріт суперників.

І на завершення про статистику. «Карпати» нарешті перервали свої дві неприємні серії: безвиграшну зі семи турів та домашню програшну серію, яка тривала три гри. «Зелено-білі» при цьому здобули 160-ту домашню перемогу у чемпіонатах, а «Зоря» зазнала 190-ї поразки у Прем’єр-лізі. Луганчани збільшили свою сумну безгольову гостьову серію до 397 хвилин.

«Карпаты» (Львов) — «Заря» (Луганск) — 2:0 (1:0)

Голи: Игорь Пластун, 41, Олег Голодюк, 67

«Карпаты»: Мартин Богатинов, Грегор Балажиц, Игорь Пластун, Павел Ксенз, (Сергей Гаращенков, '89), Игорь Озаркив, Игорь Я. Худобяк, Муртаз Даушвили, Олег Голодюк, Александр Гладкий, (Семир Штилич, '75), Марсело Марселиньо, Михаил Кополовец, (Сергей Зенев, '59)

«Заря»: Виталий Постранский, Максим Игоревич Белый, Тони Шунич, Александр Грицай, Данило Де Оливейра, (Дмитрий Хомченовский, '46), Григорий Ярмаш, (Иван Петряк, '78), Игорь Чайковский, Никита Каменюка, Павел Худзик, Желько Любенович, (Джаба Липартия, '64), Лаки Идахор

Попередження: Игорь Озаркив, 32. — Лаки Идахор, 23. Никита Каменюка, 84.

Арбитр: Сергей Даньковский (Киев)

Удары (в створ): 10 (7) — 2 (1)
Угловые: 10 — 2
Оффсайды: 1 — 2

// Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Распечатать Нашли ошибку?



Комментарии

 





Архив новостей Луганска





 

Наверх

Новости Луганска - самая полная и оперативная лента новостей Луганска и Луганской области. Мы обрабатываем все источники луганских новостей, чтобы предложить луганчанам наиболее интересные и качественный новости. Мы даем наиболее полную картину жизни города Луганск. У нашей базе новостей Луганска десятки тысяч новостей за несколько лет. Ежедневно в ленте появляются новости власти, политики, спорта, образования и медицины Луганска. Мы следим за бизнес-процессами в Луганске и информируем читателя о всех собятиях. Мы оперативно доставляем информацию у луганской “Заре” - все матчи, отчеты, голы, фото и видео. Мы работаем круглосуточно, чтобы вы получали оперативные новости о Луганске.

Яндекс.Метрика